Kretensisk olivenolie sæbe historie

Olivenolie sæbe historie, vi troede, du måske gerne vide…

Levende ren naturlig kretensisk olivenolie

Ung mand rense sin krop med olivenolie i det antikke Grækenland.

BACK i dagene før sæbe blev opfundet, siges det, at når de gamle egyptere ønskede at rense sig selv, de spreder olivenolie på deres hud. Olivenolien stak til snavs, og kunne derefter blive skrabet væk. Andre civilisationer i Mesopotamien lærte at sætte soda i olivenolie, og det blev den første sæbe.
Olivenolie har været brugt i sæbefremstilling i tusinder af år. Olivenolie, som alle fedtstoffer og olier, omdannes til sæbe ved tilsætning af LYE (sodavand er meget lig Lye). Gennem århundrederne blev processen med at lave sæbe fra olivenolie forbedret, forskellige olier blev blandet med olivenolie, og tilsætningsstoffer-fra alger til mineraler-blev udnyttet.
En olivenolie sæbe fabrik blev etableret i Marseille i det sjette århundrede, og til sidst andre sæbefabrikker fulgte i Genova, Lissabon og Konstantinopel (senere Istanbul). Kvaliteten af sådanne sæber var ikke konsekvent; Det var først i 1792, at renheden og kvaliteten af sæbe blev stabiliseret, ved hjælp af en proces udviklet af en fransk kemiker.
Som følge af denne opdagelse udstedte Frankrigs regering en edikt om “Savon de Marseille” (Marseilles SOAP), der beordrede, at al sæbe skulle være i overensstemmelse med denne fremstillingsproces. Kun sæbe lavet på denne måde ville tjene en certificering af renhed.
Marseilles sæbefabrikker normalt tappet olivenproduktionen i Provence, Frankrig for deres producenter. Men på grund af katastrofale olivenhøst i Frankrig i slutningen af det 17 århundrede, kom franske købmænd til Kreta søger olivenolie til at forsyne sæbefabrikker Marseille. På dette tidspunkt havde det osmanniske rige allerede besat Kreta.
I det attende århundrede, mængden af olivenolie eksporteret fra Kreta næsten fordoblet. Kvaliteten af den eksporterede olivenolie var imidlertid ureguleret, og i mange af de 18 og 19 århundreder bemærkede europæiske observatører, at kvaliteten af den olivenolie, der kom ud af Kreta, kun var egnet til sæbefremstilling. Mængden og kvaliteten af den kretensiske olivenolie ville være blevet forbedret gennem bedre raffinerings teknikker og en mere effektiv osmannisk administration, men da markedet for olien stort set var sæbe fabrikkerne alligevel, var der ingen økonomisk impuls til forbedring og selv rå fremstillingsmetoder blev anset for tilstrækkelige.
Selvom sæbe lavet af olivenolie var kendt som Marseilles sæbe, for den bedre del af to århundreder en stor del af olivenolie sæbeindustrien afhang af olivenolie fra Kreta.
På samme tid, sæbefremstilling blev en vigtig industri på Kreta, Mytilene og Volos i 18th og 19th århundreder, med store eksport af sæbe fra disse regioner i Grækenland.
Der var 45 sæbefabrikker på Kreta, ved hjælp af 2.200.000 Okes (en enhed, der måler 1280 gr) af olivenolie pr. år. Store skibe på 150-170 tons blev bygget i Sfakia for at transportere sæbe til Konstantinopel, Salonica, Smyrna og Syrien.

Oliven sæbe besøgende til Heraklion, Kreta i 1881 skriver: “sæbefabrikken producerer fremragende duftende sæbe. Linned vasket med Heraklion sæbe er ikke kun renere end at bruge nogen anden sæbe, men også afgiver en behagelig duft, selv om sæben ikke blandes med nogen parfume… ”

Olivenolie sæbe er meget mild, langtidsholdbare og kan bruges fuld styrke på enhver hudtype for at hjælpe med at bevare fugt og elasticitet. Det er ingen overraskelse, at olivenolie sæbe lindrer og nærer huden, fordi det udnytter de naturlige fugtgivende egenskaber af olivenolie.
Olivenolie sæbe med sundhed og kosmetiske egenskaber

Bortset fra simpel olivenolie, sæbe kan også indeholde urteekstrakter (timian, rosmarin, aloe, etc.), med tilsat sundhedsmæssige og kosmetiske egenskaber.
Ifølge producenten, den type af havet urginea anvendes (en af 50 arter, der findes på Kreta) reducerer hårtab og er godt for skæl, hudsygdomme og hud hygiejne og pleje i almindelighed. Sæben eksporteres til flere forskellige lande.

Anden visning…

Ifølge legenden processen med forsæbning-sæbefremstilling-blev først opdaget på øen Lesvos i det nordøstlige Ægæiske Hav og indspillet af den antikke græske digter Sappho (620-565 F.kr.).

Som regnen skyllet væk animalsk fedt og aske (rester fra dyreofringer til gamle guder) det gav en gullig farve til floden. Husmødre gør deres vasketøj længere nede i strømmen bemærkede, at snavs ville blive fjernet fra deres tøj lettere. Og det er, hvordan det hele startede-ved fuldstændig chance!
Så nu forsæbning handler om processen med at omdanne enhver fedt til sæbe ved at behandle det med alkali.

Marseille sæbe er nu berømt, men der var en tid tilbage i det 17 århundrede, da kretensisk sæbe var lige så velkendt, alle på grund af den kretensiske olivenolie, der anvendes. Cretans ikke kun bruges til at eksportere olivenolie til Marseille, men også bruges til at eksportere barer af sæbe rundt omkring i Middelhavsområdet, til Syrien, Mellemøsten og Lilleasien. Lige siden Minoan gange, trods alt, olivenolie blev stærkt anvendt til kosmetiske formål.
Olivenolie sæbe gør på Kreta har en lang historie! Gennem mange århundreder olivenolie har været anvendt i kretensiske hjem med henblik på at gøre sæbe både til husholdnings rengøring samt kropspleje. Det plejede at være en reel fællesskabsaktivitet.

Kvinder ville bruge venstre-over scraps af olierester fra opbevaring tønder til at gøre sæbe til rengøring formål og ville holde mindre mængder af olivenolie til at forberede duftende Kropspleje olivenolie sæbe.

Sæbe stængerne bevarer alle de naturlige fugtgivende egenskaber af olivenolie, er glatte, helt sunde, rige på E-vitamin og antioxidanter og passer til alle hudtyper. yderligere berige dem med egenskaberne af specifikke vilde urter og æteriske olier.

* * Oplysninger blev taget fra explorecrete.com & håndplukket Grækenland

Besøg også vores bibliografi for olivenolie & sæbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.