9 τρόποι που η κανέλα μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σας

 

1. δέρμα που φουσκώνει
Η κανέλα λέγεται ότι βελτιώνει τις λεπτές γραμμές με το να φουσκώνει το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση κανέλας μπορεί να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να φέρει αίμα στην επιφάνεια του δέρματος. Το δέρμα φουσκώνει και οι λεπτές γραμμές γίνονται λιγότερο ορατές. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και για να γεμίσει τα χείλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό στο λιπ γκλος.
2. καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής
Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να θρέψει το τριχωτό της κεφαλής. Κάντε μια πάστα χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/4 κ.γ. ζεστό ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μέλι. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 15 λεπτά.
Ξεπλύνετε μετά από αυτό χρησιμοποιώντας ένα κανονικό σαμπουάν. Η κανέλα συμπεριφέρεται σαν ένας παράγοντας απολεπιστικών για να διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής και να παρέχει τροφή στους θύλακες των τριχών.
3. θεραπεία για έκζεμα
Το έκζεμα είναι μια κατάσταση στην οποία το δέρμα γίνεται φλεγμονώδες και ερεθισμένο.
4. θεραπεία για την ακμή
Η κανέλα λέγεται ότι βοηθά με τη θεραπεία της ακμής και των σπυριών.
5. αντισηπτικό
Η κανέλα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχουν προσδιορίσει τις αντι-βακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες της κανέλας.
6. Μειώστε τα σημάδια της γήρανσης
Η κανέλα που χρησιμοποιείται στο δέρμα φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου για έως και έξι ώρες μετά την εφαρμογή της. Η διάσπαση του κολλαγόνου προκαλεί το δέρμα να χάσει την ελαστικότητα και αυξάνει τα σημάδια της γήρανσης.
7. για να μαλακώσει και να απαλύνει το ξηρό και νεκρό δέρμα
Τα εκχυλίσματα κανέλας και η σκόνη δρουν ως πολύ καλά απολεπιτικά ένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό βοηθά να αποκατασταθεί η λάμψη και η απαλότητα του δέρματος. Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με θαλασσινό αλάτι, αμυγδαλέλαιο, μέλι και ελαιόλαδο.
Για να μαλακώσει το τραχύ δέρμα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας. Σε μια μελέτη που διεξήχθη το 1998, αξιολογήθηκαν οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των εκχυλισμάτων κανέλας. Παρατηρήθηκε ότι τα εκχυλίσματα κανέλας έχουν εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
8. για να βελτιώσετε την επιδερμίδα
Ένα άλλο σημαντικό όφελος από τη χρήση της κανέλας είναι ότι βοηθά στην ενίσχυση της επιδερμίδας του δέρματος. Αυτό οφείλεται στις αντι-βακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες της κανέλας. Αλλά πρέπει να προσθέσω ότι αυτό δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.
9. ως λάδι μασάζ
Το έλαιο κανέλας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιώντας αυτό το αιθέριο έλαιο για μασάζ, τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα αυξάνεται και αυτό βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Το έλαιο κανέλας που γίνεται από τα φύλλα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο δέρμα. Το λάδι που γίνεται με φλοιό κανέλας συνήθως προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: www.thesuperfoods.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.