Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος είναι καλύτερα από τα συνθετικά;

Τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος αποτελούνται συνήθως από φυσικά και οργανικά συστατικά, όπως αιθέρια έλαια, φυτικά εκχυλίσματα, φυσικά καλλυντικά βούτυρο κλπ. Αυτά τα συστατικά περιέχουν επίσης απαραίτητα λιπαρά οξέα, ανόργανα άλατα, φυσικά εμφανιζόμενες βιταμίνες και άλλα συστατικά του δέρματος που αφομοιώνονται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα.
Οι άνθρωποι κάνουν λάθος επιλογές επειδή τα συνθετικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος είναι φθηνότερα από τα οργανικά. Ωστόσο, όταν δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ φυσικών ή συνθετικών/χημικών, είναι ιδανικό να επιλέξετε τη φυσική πηγή λόγω μιας ποικιλίας των λόγων. Ένας από τους λόγους είναι ότι είναι μια καλύτερη λύση για το σώμα σας, και η καλύτερη φροντίδα είναι απαραίτητη για το σώμα σας, αν θέλετε ένα βελτιωμένο τρόπο ζωής.

Τα συστατικά φροντίδας του δέρματος που προέρχονται από φυσικές πηγές συνήθως μυρίζουν λαμπρά και αυθεντικά λόγω της χρήσης λουλουδιών και φυτών όπως η βανίλια, το χαμομήλι, ο καφές, το βιολογικό τσάι, το βότανο τζίντζερ, η λεβάντα και το Περγαμόντο. Εάν χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα και λύσεις φυσικής επιδερμίδας, το δέρμα σας γίνεται πιο λείο και επιτρέπει επίσης την απορρόφηση των θεϊκών αρωμάτων που είναι βασικά απαραίτητα και για τα 5 όργανα ανθρώπινης αίσθησης.

Τα συνθετικά/χημικά προϊόντα από την άλλη πλευρά μπορεί να έχουν πιο επιβλαβείς επιδράσεις σε αντίθεση με τα φυσικά προϊόντα. Πρέπει να θεραπεύσετε το δέρμα σας με τον ίδιο τρόπο που θα θεραπεύσετε τα εσωτερικά μέρη του σώματός σας. Δεν θα ήθελες να καταπιείς ανασφαλή χημικά που έγιναν σε ένα εργαστήριο που δεν ξέρεις τίποτα. Θα προτιμούσες να μην το κάνεις αυτό ούτε στο δέρμα σου.

Εδώ είναι διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος είναι καλύτερα από τα συνθετικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος:

1. χρειάζονται λιγότερα προϊόντα – τα οργανικά και φυσικά προϊόντα είναι συχνά πιο συγκεντρωμένα και τείνουν να είναι πιο αποδοτικά στο δέρμα σας. Λόγω αυτού, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να το συνδυάσετε με πολλά άλλα προϊόντα και θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτό θα σας κάνει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα και λιγότερα απόβλητα θα πάνε στα σκουπίδια.
2. διατήρηση του περιβάλλοντος, τηςάγριας ζωής και της βιωσιμότητας – η βιολογική φροντίδα του δέρματος γίνεται σύμφωνα με οικολογικά πρότυπα και πρακτικές, που παρασκευάζονται κυρίως από φυσικά καλλιεργημένα συστατικά που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τοξικά φυτοφάρμακα και Λιπάσματα. Τα φυσικά συστατικά διασπασμένες εύκολα και δεν προκαλούν καμία ένταση ή στρες στο περιβάλλον γενικότερα. Αυτό είναι ανόμοιο για τα συνθετικά προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το παραμπέν, Diazolidinya ουρία, φορμαλδεΰδη, DEA και άλλες τρομερές χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να συσσωρεύονται στο περιβάλλον και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρά μας, τα ποτάμια και τα περιβάλλοντα οικοσυστήματα. Επί του παρόντος, η άγρια ζωή αυτού του πλανήτη κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης χρήσης τοξικών χημικών ουσιών στην καλλιέργεια φυτών, επηρεάζοντας ορισμένα πραγματικά σημαντικά είδη όπως οι πεταλούδες μονάρχη και ο πληθυσμός των μελισσών. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτές οι χημικές ουσίες να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα και δυστυχώς στο πιάτο μας. Όταν εξετάσουμε την ποσότητα των χημικών που χρησιμοποιούμε μόνο για να πλύνουμε τα μαλλιά μας και να κάνουμε ένα ντους, το οποίο τελικά να Ξεπλυθείτε και να καταλήξετε στις πλωτές οδούς μας, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι όσο λιγότερο τοξικές είναι αυτές οι χημικές ουσίες, τόσο το καλύτερο για το περιβάλλον. Αυτό καθιστά τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος όχι μόνο ευεργετικά για το δέρμα μας, αλλά είναι πολύ καλύτερα για το φυσικό μας περιβάλλον. Τα περισσότερα φυσικά προϊόντα προσφέρουν επίσης οφέλη στο περιβάλλον με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Οι εταιρείες με βιολογικά προϊόντα είναι συχνά περισσότερο στις πράσινες επιχειρηματικές πρακτικές.
3. υγιέστερα προϊόντα – τα προϊόντα φυσικής ομορφιάς δεν έχουν polethylene ΓΛΥΚΌΛΗ (Πεγκ), ούτε θειικά άλατα, ούτε παραπόδαρους και κανένα άλλο δυσάρεστο συστατικό που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και ερεθισμό του δέρματος. Ωστόσο, ταξινομούνται ως «ασφαλή για χρήση» από το νόμο. Ακόμα κι έτσι, τα περισσότερα προϊόντα φυσικής ομορφιάς αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά. Επίσης, δεν χρειάζονται πληρωτές. Οι περισσότερες εταιρείες γεμίζουν τα προϊόντα ομορφιάς τους με φθαρτά πληρωτικά, όπως πετρέλαιο. Αυτά τα πληρωτικά έχουν διασκορπιστεί το δέρμα μας και κάνουν το προϊόν αναποτελεσματικό στην ενυδάτωση. Εδώ είναι μια πρακτική που θα βοηθούσε. Αν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κάθε προϊόν στη λίστα συστατικών, μην το χρησιμοποιήσετε!
4. λειτουργούν καλύτερα – τα σώματά μας χρησιμοποιούνται σε ό,τι παρέχει η γη. Όταν αρχίσουμε να προσθέτουμε χημικά στο σώμα μας. είναι φυσικό να πολεμούν τα σώματά μας. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.
5. δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα – ένα άλλο σημαντικό όφελος είναι ότι οι περισσότεροι δεοντολογικοί κατασκευαστές γνήσιων φυσικών προϊόντων φροντίδας του δέρματος δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα.
Καθώς η ατομική χημική ονομασία είναι περίπλοκη και δύσκολο να απομνημονευθούν, απαριθμείς κάτω από τις πιο επιβλαβείς ή ύποπτες χημικές ομάδες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος για τον εύκολο έλεγχο:

1. βουτυλιωμένα μείγματα (BHA/BHA) [συνήθως χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά]

2. υπερβορικό νάτριο και περβόρικο οξύ [χρησιμοποιείται συνήθως σε λεύκανση δοντιών και λοσιόν & απαγορευτεί στην ΕΕ]

3. πίσσας άνθρακα [χρησιμοποιείται συνήθως σε καλλυντικά και χρώματα & απαγορευμένα στην ΕΕ]

4. συντηρητικά για την απελευθέρωση φορμαλδεΰδη [συνήθως χρησιμοποιούνται σε σαμπουάν και λοσιόν]

5. ενώσεις με πολυαιθυλένιο γλυκόλης [συνήθως χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα]

6. υδράργυρος [χρησιμοποιείται συνήθως στα προϊόντα λεύκανση δέρματος & απαγορευτεί στην ΕΕ]

7. υδροκινόνη [χρησιμοποιείται συνήθως στην λεύκανση του δέρματος προϊόντα & απαγορευτεί στην ΕΕ]

8. οξυβενζόνη [χρησιμοποιείται συνήθως σε αντηλιακό]

9. triclosan [χρησιμοποιείται συνήθως σε οδοντόκρεμες και λοσιόν]

10. παραμπυνοί [συνήθως χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά]

11. φθαλικές ενώσεις [που χρησιμοποιούνται συνήθως σε βερνίκια νυχιών & απαγορευμένες στην ΕΕ]

12. σισιξανθές [χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα μαλλιών και λοσιόν]

13. θειική Ληνύλιο (ΛΔ) [συνήθως χρησιμοποιείται σε προϊόντα μαλλιών]

14. τολουόλιο, που ονομάζεται επίσης μεθυλοβενζόλιο [χρησιμοποιείται συνήθως σε καλλυντικά & λοσιόν]

Από τις ενυδατικές κρέμες μέχρι τα έλαια, τα συμπυκνώματα των ματιών, μέχρι το σώμα του βουτύρου, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε πολλά φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος που δημιουργήθηκαν από βούτυρο καριτέ, εκχύλισμα φράουλας, ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας και έλαιο βερίκοκου, όχι από προπυλοπαραμπάδι, γλυκόλη πολυαιθυλενίου και μεθυλοπαραμπέν που είναι χημικές ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές του δέρματος και επίσης μπορεί να διαταράξει τη φυσική ορμονική ισορροπία του σώματος, να σας εκθέσουν σε γνωστά καρκινοπαθή φυτοφάρμακα και να παραδώσετε επικίνδυνες τοξίνες που διεισδύουν και γερνούν στο δέρμα σας.

Όταν έχετε τις γνώσεις σχετικά με τα φυσικά προϊόντα που καταναλώνετε, μπορείτε να είστε πιο βέβαιοι ότι αγοράζετε τα σωστά προϊόντα που προέρχονται από τη φύση. Να είστε προσεκτικοί και να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν εφαρμόσετε κάτι στο δέρμα σας, και να βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει το τεστ πριν από τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος φροντίδας του δέρματος. Εάν εξακολουθείτε να είστε αβέβαιοι, ζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας.

Η πιο εξασφαλισμένη λύση φροντίδας του δέρματος είναι να επωφεληθείτε από τα φυσικά προϊόντα και τις θεραπείες της φύσης που θα βοηθήσουν στην ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος, θα απορρίψετε τον ανώμαλο τόνο του δέρματος, τις ομαλές γραμμές και τις ρυτίδες, θα εξαλείψετε τις ουλές, θα σας κάνουν να φαίνεστε νεότεροι και ενεργητικοί και θα απορρίψετε το ανώμαλο δέρμα Τόνο. Όλα τα προϊόντα και οι λύσεις φυσικής επιδερμίδας αξίζουν απολύτως τα έξοδα, ανεξάρτητα από το κόστος, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η αξία του δέρματός σας είναι εκτεταμένα υψηλότερη από εκείνη ενός αρουραίου εργαστηρίου. Μην περιμένετε να εξαντληθεί το συνθετικό προϊόν σας, αντικαταστήστε το τώρα

Ακόμα και αν οι οργανικές επιλογές είναι συνήθως οι πιο συνιστώμενες, τι είναι καλύτερο για την πλειονότητα των ανθρώπων, μπορεί να μην είναι το καλύτερο για εσάς, και μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά από τα φυσικά συστατικά επίσης. Έτσι, προτείνουμε πάντα να τεστάρουμε όλα τα προϊόντα πρώτα.
Άρθρο από kathleennatural

Leave a Reply

Your email address will not be published.